A cégcsoport

Bige Holding Kft.

A Bige Holding Kft. új műtrágyagyára 2004 márciusától üzemel. A kompaktálási technológiával üzemelő gyár kémiai reakció és szárítási folyamat nélkül állít elő megbízhatóan jó minőségű NPK és PK műtrágyákat, a vevő igényeinek megfelelő minőségben mezo- és mikroelem tartalommal is. Az így előállított műtrágyák szemcsemérete és szilárdsága megfelel a mai korszerű európai minőségnek. Az új technológia környezetterhelő hatása minimális.

Bővebben

www.bigeholding.hu

Nitrogénművek Zrt.

A pétfürdői Nitrogénművek Zrt. - a Bige Holding Csoport tagja - ma az egyetlen magyar ammónia- és műtrágyatermelő kapacitásokkal is rendelkező nitrogénműtrágya-gyártó cég, amit 1931-ben alapítottak.

Profiljában a műtrágyagyártás, ezen belül a nitrogénhatóanyag-tartalmú termékek előállítása és értékesítése a meghatározó. A vállalat fő termékei a granulált és prillezett változatban is kapható Pétisó műtrágya mellett az ammónium-nitrát, a karbamid és a nitrosol műtrágyák. A műtrágyagyártás folyamata során keletkező vegyi termékek és ipari gázokat szintén értékesíti a vállalat. A Nitrogénművek Zrt. jelenlegi piaci részesedése a belföldi műtrágya piacon kb. 60 százalék. A nitrogénműtrágya termékek belföldi és export relációja 50-50 százalékos arányt képviselt az összes árbevételen belül. A Nitrogénművek Zrt. fő feladatának a magyar mezőgazdaság műtrágya iránti igényének hosszú távú kielégítését tekinti.

Bővebben

www.nitrogen.hu

Péti Nitrokomplex Kft.

A Péti Nitrokomplex Kft. több mint 20 éve gyárt jó minőségű, korszerű folyékony levél és talajtrágyákat. A Társaság elsődleges célja a gazdaságos termelés, a vevők igényeinek magas színvonalú és jó minőségű áruval való ellátása. Alkalmazkodunk a környezetkímélő integrált növénytermesztési elvekhez, azaz okszerű, az adott területnek megfelelő és a növény igénye szerinti tápanyag-utánpótláshoz, amely a növénytermesztési ágazatban is szükségessé teszi a legkorszerűbb levéltrágyák alkalmazását. Társaságunk működésének központi eleme a minőségirányítás és a környezetvédelem, ezért kiemelten kezeljük ezeket a területeket. A Kft. számára nagy jelentőséggel bír az ISO 9001/2009 szabvány szerinti minőségirányítási rendszer fenntartása, hatékonyságának folyamatos fejlesztése.
 

Bővebben

www.nitrokomplex.hu

Nádudvari Agrokémiai Kft.

A Nádudvari Agrokémiai Kft., és elődei több mint 17 éve működteti a világszínvonalú korszerű folyékony műtrágyázási szolgáltató rendszerét. Társaságunk székhelye Nádudvaron található. A folyékony műtrágya gyártásra specializálódott üzem 1986-ban épült. Akkor a Vörös Csillag Mg.Tsz., majd a HAGE voltak a tulajdonosok.

Bővebben

www.nakft.hu

 NZrt-Trade Kft.

A nyíregyházi székhelyű Nzrt-Trade Kft. a magyar mezőgazdaság keleti országrészének műtrágya-ellátójaként, a Bige Holding Csoport tagjaként azt a kereskedelmi tevékenységet folytatja napjainkban, melyet 1991 decemberében a BH Kereskedelmi és Termelő Kft. elkezdett. Ez a kereskedelmi tevékenység természetesen az évek folyamán a cég, később a cégcsoport igényeihez igazodva folyamatosan változott, egyes termékek forgalmazása csökkent, másoké nőtt. Megszűnt például a műtrágyák importálása, helyette viszont a cégcsoport tulajdonába került pétfürdői Nitrogénművek Zrt., továbbá szolnoki Bige Holding Kft. által gyártott műtrágyák és egyéb vegyipari alapanyagok forgalmazása került előtérbe.

Bővebben