Aki félúton megáll a búza fejtrágyázásával, az elbukja a versenyt!

2024. April 19., Friday

Aki félúton megáll a búza fejtrágyázásával, az elbukja a versenyt!

A bokrosodás végi első N-fejtrágyázás után elmaradhatatlan feladat a szárbaindulás közepén aktuális második N-fejtrágyázás elvégzése. Ekkor a búzának nemcsak a nitrogén-, de a magnézium-felvétele is jelentős. Szárbainduláskor a búza megtöbbszörözi a tömegét, amihez sok tápanyag kell. Nitrogén és magnézium nélkül nincs fehérjeképzés, nincsenek aminosavak, enzimek és a növény ellenálló-képessége is leromlik!

Ne engedje éhezni a búzáját! Ilyenkor dől el a kalászban a padkánkénti virágszám! Figyelem, kerülje a karbamid használatát, mert a meleg időjárás következtében nitrogénje nem hasznosul, gyorsan elillan, elvész!

A Genezis Pétisó (27% N + 7% CaO + 5% MgO) szemcséi viszont kiválóan oldódnak, nitráttartalma pedig azonnali nitrogénforrrást jelent a növényeknek! Az ammónium ionoknak köszönhetően van elnyújtott hatása is, így akár a kalászhányás végéig biztosítja a felvehető nitrogénforrást. Kalcium és magnéziumtartalmának köszönhetően nem csak egy, hanem három makroelem pótlásáról is gondoskodunk, mindezt költségtakarékosan, egy menetben.

Az idő tavasszal nem nekünk dolgozik, ne kockáztasson, válassza a biztos megoldást nyújtó Pétisót!