Januári magvetéshez, palántaneveléshez használható termékek a Genezis kínálatában

2023. January 16., Monday

Januári magvetéshez, palántaneveléshez használható termékek a Genezis kínálatában

Az újév beköszöntével és a vízkereszt után egyre hosszabb nappalok és növekvő fényintenzitással lassan elérkezünk a különféle zöldségek magvetésének időpontjához. Akár a hobbi kategóriában egy fűtött lakásban egy fényesebb ablak mögött, akár professzionális, üzemi keretek között pl. fűtött fóliasátorban vagy üvegházban kívánjuk a magvetést és palántanevelést végezni mindenképp gondoskodnunk kell már a kezdeti szakasztól a fejlődő növények tápanyag-igényéről és annak helyes összetételéről.

A Genezis kínálatában számos szilárd műtrágya termék áll rendelkezésre kifejezetten a magok erélyesebb csírázásának elősegítésére, illetőleg a már kikelő magok palántáinak optimális fejlődésének biztosítására.

Jellemzően ezeket a készítményeket Starter termékeknek nevezzük. Előnyük abban rejlik, hogy használatukkal biztosítjuk a kelő, fejlődő növények számára az ebben az időszakban nélkülözhetetlen tápelemeket a megfelelő mennyiségben. Természetesen a nitrogén (N) elem, mint a növényi fejlődés motorjaebben az esetben is nélkülözhetetlen, de az ebben az időszakban kifejezetten szükséges foszfort (P) biztosítja ilyenkor a legnagyobb mértékben. A P számos fontos élettani folyamat nélkülözhetetlen eleme, megfelelő mennyiségben való használata elősegíti a magok gyorsabb kelését, a jobb gyökérképződést, ezáltal jobb lesz a palántánk víz- és tápanyagfelvétele is. Használatával elkerülhető a palánták túlzott megnyúlása elősegítve az egységes fejlődést.

Milyen terméket ajánlunk erre a célra?

Péti Mix Komplex Plusz (NPK) 15-30-15 + ME szilárd, vízoldható starter műtrágyát.

Fő jellemzők: Kloridmentes, szilárd, 100%-ban vízoldható, üledékmentes műtrágyacsalád. A növények harmonikus fejlődéséhez szükséges valamennyi tápelemet, makro- és mikroelemet tartalmazza. Minden komponensük a növény számára gyorsan felvehető. Mikroelem tartalmuk kelatizált (Kelátképző), így nem kötődnek le a talajszemcsékhez, veszteségmentesen hasznosulnak. Öntöző műtrágyázási technológiáknál is használhatók.

Az Öntözőműtrágyákat javasoljuk: elsősorban tápoldatozáshoz és levéltrágyázáshoz, a fólia alatt termesztett zöldség és dísznövénykultúrákban, szabadföldi zöldség és dísznövénykultúrákban , burgonyában, szőlőben és gyümölcsösben.

Kiszerelése: 25 kg/zsák; 1200 kg/paletta