Genezis Karbamid

Genezis Karbamid

Kiváló alaptrágya, főként kalciummal jól ellátott talajokon, levegős, élénk mikrobiológiai életű talajok műtrágyája.

Összetevők

  • Nitrogén (N)46%

Kiszerelés

  • Polietilén zsák/paletta25kg
  • Big Bag zsák500kg
  • Ömlesztett




Jellemzők

Felületkezelt műtrágya. A felületkezelés célja a tárolás során a szemcsék összetapadásának megakadályozása. A felületkezelő anyag növeli a termék szilárdságát is. A felületkezelt karbamid műtrágyázásra és egyes ipari célokra alkalmazható.

A felületkezelt karbamid nem higroszkópos, nem hajlamos összetapadásra, ezért ömlesztve is szállítható, fedett helyen tárolható. Ammóniumnitrát-tartalmú műtrágyákkal nem keveredhet.

0,5-1%-os oldat formájában lombtrágyázásra is használható, mivel vizes oldata nem perzseli a növényzetet.

Felhasználási javaslat

A karbamid amid-nitrogénje viszonylag hosszabb hatástartamú. Biokémiai folyamatok során alakul át nitráttá és a közbenső termékek a talajból nem mosódnak ki, ezért e termék kiválóan alkalmas alaptrágyázásra.  Takarmány-karbamidként a kérődző állatok fehérjeszükségletének 25-30%-a fedezhető karbamiddal. Az iparban formaldehiddel gyantaszerű aminoplasztok és faipari ragasztóanyagok előállítására is alkalmas. A karbamidot ajánlatos a vetés előtt legalább két-három héttel a talajba juttatni, így a bomlása során keletkező szalmiák (ammónia) nem gátolja a magok csírázását. Kedvező szemcsemérete és fizikai tulajdonságai révén egyaránt alkalmas földi és repülőgépes kijuttatásra, hagyományos röpítőtárcsás és pneumatikus rendszerű műtrágyaszóró gépek egyaránt alkalmazhatók. Túlnedvesedett, lúgos, száraz talaj esetén vagy bedolgozás nélkül jelentős nitrogén, illetve ammóniaveszteség lép fel, mely környezetkárosító hatású. Oldata a növényvédő szerekkel általában jól keverhető, így a lombtrágyázás különböző kémiai növényvédelmi eljárásokkal együtt végezhető.



Kapcsolódó dokumentumok