Genezis Kalcidol

Genezis Kalcidol

Kalcium- és magnézium-nitrát tartalmú talaj- és levéltrágya.

Összetevők

 • Nitrogén (N)8%
 • Kalcium (Ca)9,4%
 • Magnézium (MgO)2%

Kiszerelés

 • Műanyag ballon1l
 • Műanyag ballon10l

Biztonsági adatlapok és termékspecifikációk
Jellemzők

Kloridmentes, gyorsan ható talaj- és levéltrágya.

Alkalmas a mészhiánybetegségek gyors és hatékony megszüntetésére és a fejlődő levelek, termések optimális kalciumszintjének kialakítására. Ennek különösen nagy jelentősége van a termésüket folyamatosan képező növények esetében.

A kalcium felvehetősége, növényen belüli szállítása és beépülése igen speciális, emiatt nehezen jut el megfelelő mennyiség a gyümölcshöz a tenyészidőszak folyamán. Elengedhetetlenül szükséges a folyamatos lombon keresztül megvalósuló kalcium-utánpótlás.

Használatának előnyei:

Fokozza a gyökér aktivitását, mivel olyankor is gyorsan felvehető tápanyagokhoz juttatja a növényeket, amikor az alacsony talajhőmérséklet miatt a növények gyökérzetének tápanyagfelvétele még korlátozott.

Kalciumtartalma kedvezően befolyásolja a növények szénhidrát és nitrogén anyagcseréjét és a megfelelő sejtfal szerkezet kialakulását, valamint fokozza a növények betegségekkel szembeni ellenálló képességét.

Magnézium-tartalma fokozza a növények klorofill képződését, segíti a fotoszintézist Megszüntethető használatával a túlzott NPK (nitrogén-foszfor-kálium) használatából eredő relatív magnéziumhiány.

Fokozza az alma, körte tárolhatóságát, megelőzi a keserűfoltosság, húsbarnulás kialakulását.

Cseresznyében az éréskor jelentkező kirepedés elkerülésére, zöldségfélék, hagyma esetében a tárolhatóság fokozására ajánlott.

Meggátolja a paprika, paradicsom, tojásgyümölcs kalciumhiány okozta csúcsrothadását a káposztafélék belsőlevél barnulását.


Felhasználási javaslat

 • Szántóföldi növények

  Levéltrágyaként: 0,5-1,0 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 5-10 dl Kalcidol) a növények lombnövekedési szakaszában majd a virágzás után kell felhasználni.

 • Zöldségfélék

  Levéltrágyázásra: 3-5 alkalommal a termésfejlődés, bogyónövekedés időszakában, 0,1-1,0 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 1-10 dl Kalcidol) kell felhasználni.
  Tápoldatozásra: 0,05-0,1 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 0,5-1,0 dl Kalcidol) kell felhasználni.
  Kalcium- és magnéziumhiány gyors megszüntetésére, 0,5-1,0 V/V%-os töménységben, 10-14 napos ismétlésekkel, a hiány megszűnéséig kell folytatni lombtrágyázást.

 • Szőlő-gyümölcs

  Levéltrágyaként: 0,5-1,0 V/V%-os töménységben (100 l vízhez 5-10 dl Kalcidol) virágzás után, majd a termésnövekedés időszakában 4-5 alkalommal kell felhasználni.