Így juthat extra profithoz lombtrágyázással!

2024. May 12., Sunday

Így juthat extra profithoz lombtrágyázással!

Az 5-6 leveles kukorica már igazi ínyenc, a makroelemeken kívül számos mikroelemre is igényt tart. Korai vetés esetén, vagy bizonyos tápelemek korlátozott felvételekor már ebben az időszakban is be kell avatkozni lombtrágyákkal.

A hideg talaj, vagy a rossz foszforellátottság okozta foszforhiány megszüntetésére jó lehetőséget nyújt a foszfor és a bór együttes kijuttatása (Pétisol PK dús vagy a Pétisol P+B 5-15 l/ha). Sokan úgy gondolják, hogy a 4 leveles kukoricának még nem kell támogatás, pedig a korán megjelenő cink- és magnéziumhiány orvosolható levéltrágyázással (Mikromix-A cink 4 l/ha, Magnemix-S 5-15 l/ha). Sőt, érdemes hangsúlyt fektetni a megelőzésre és a cinkpótlást nitrogénnel kombinálva kijuttatni, mert nincs hatékony nitrogénbeépülés és fehérjeképzés cink nélkül (Genezis Kukorica 5 l/ha)! Lássuk be, igények azok vannak!

Egy 12 t/ha terméshez a kukorica 400-650 g cinket, és 200-250 g bórt vesz fel a talajból! A gyors felszívódást a kelatizált formulák garantálják. Ezen felül biostimuláns hatású, magas aminosav-tartalmú lombtrágyákkal segíthetjük a kukorica nagyobb, dúsabb gyökérzetének kifejlődését, mely jótékony hatású lesz a későbbi víz- és tápanyagfelvételére és a stressztűrésére. Erre alkalmas kombinált készítmény a Mikromix BS (5 l/ha) lombtrágya, vagy ha a ként, magnéziumot és nitrogént szeretnénk egyszerre adni a kukoricának, akkor a Nitrospeed BS 20-25 l/ha dózisban. A Nitrospeed BS molibdéntartalma révén elősegíti a hatékony nitrogén felhasználást. Kipróbáltuk, működik! A Mikromix BS 39%-kal növelte a gyökértömeget, 28%-kal a szártömeget és 22%-kal a levéltömeget!

Erősebb, ellenállóbb kukoricákkal a nagy termésekért!

Ne hezitáljon, lombtrágyázzon!

Javítsa a kukorica gyökeresedését, segítse víz- és tápelem felvételét!