Ezt feltétlenül tudni kell az eredményes repcetermesztéshez!

2023. July 10., Monday

Ezt feltétlenül tudni kell az eredményes repcetermesztéshez!

A repce hazánk második legjelentősebb olajnövénye, mely kifejezetten intenzív termesztéstechnológiát igénylő kultúra.

Nyugat-európai országok terméseredményei is, melyek 0,5-1,5 t/ha-al nagyobbak, mint hazánkban. Igaz, egyes tápelemekből a hazainak 2-3-szorosát juttatják ki. A repce sikeresen csak fegyelmezett technológiával termeszthető! A nagyobb terméshez viszont több NPK hatóanyag kijuttatására van szükség!

A repcétől nagy hozamokat jelentős trágyaadagok kijuttatásával várhatunk el! Mára a műtrágya az egyik legnagyobb inputköltség, ezért a silány minőségű termékekkel szemben érdemes előnyben részesíteni vásárláskor a kiváló tulajdonságokkal rendelkező, prémium minőségű Genezis NPK termékeket.

A Genezis NPK termékek bármely termőhelyen sikerrel használhatók, a talajadottságoktól és a növény igényétől, az előveteménytől függő összetételben gyártott hazai termékek. 

A foszforigényes kalászos gabonák után, illetve foszforban szegényebb talajokon még fontosabb a foszfor pótlása (Genezis NPK 10-20-10), mivel a repce 4 /ha hozama 80 kg foszfort visz el a tábláról. A repce káliumigényes kultúra is, ezért ügyelni kell arra, hogy a gyengébb kálium ellátottságú, a kötöttebb talajokon káliumtúlsúlyos Genezis NPK termékeket (Genezis NPK 5-10-30, PK 10-20) használjunk. A jó télállóság, a stressztűrés és szárazságtűrés kulcsa a megfelelő kálium-ellátás. A jobb foszfor és kálium-ellátottságú talajokra a Genezis NPK 8-15-15 a megoldás, mely magnéziumot, kalciumot, bórt és ként is tartalmaz a nagyobb hozam és a magasabb olajtartalom elérése érdekében.

Juttasson ki vele egyszerre 7 tápelemet!  A komplex műtrágyák javasolt dózisa talajtól függően 300-400 kg/ha.

Ne feledkezzen meg az őszi 30-40 kg/ha nitrogén kijuttatásáról sem! Ha a komplexben lévő nitrogén ettől kevesebb használjon Pétisót startertrágyának!

A Genezis NPK termékek szabálytalan alakúak, ami nagy fajlagos felületet jelent, így gyorsan, könnyen oldódnak, tápelem-tartalmuk akár csapadékszegény, aszályos viszonyok között is könnyedén oldatba megy és kiválóan hasznosul.

A Genezis kompaktált NPK műtrágya család-, hatóanyagai legalább 95%-ban vízoldható formában kerülnek a termékeinkbe!

A stabil és magas hozam ára a megfelelő foszfor és kálium trágyázás!

Genezis NPK és jól indul a repce!  Minőség a repce trágyázásban!

Prémium Genezis NPK!